2014. jún 13.

Tetovált arcok

írta: Kelkó Niki
Tetovált arcok

keif tetovalt portrek.jpgA tetoválás komoly elkötelezettség. Mark Leaver fotós számára a tetoválás maga nem volt elég, azok felé fordult akik egy sokkal szembetűnőbb testrészükön vállalták be a tetoválást.

Igen, az arctetoválásokra gondolunk.

A tetoválások készítésének indíttatásai mögött legalább olyan különböző motivációk vannak mint amilyen különbözőek maguk a minták.

keith-gordon tetovalt portrek.jpg

 ” Egyesek teljesen radikális változást és arctetoválást akartak, ez számukra egy fajta maszk. Mások így lázadnak a rendszer ellen. ” - magyarázza Leaver.

Bármi is legyen az ok, ha egyszer tetováljuk az arcunkat, nincs visszaút.

calum-stewart tetovalt portrek.jpgLeaver az egyetemi évek alatt kezdett bele a projektbe, a közeli, intim jellegű portrék készítése közben megismerte a sebezhető, érzékeny lelkeket akik a “félelmetes” külső mögött rejtőznek.

“Történelmileg az arc tetoválása hatalmas tabu volt felénk. Az emberek a bűnözést, öngyilkossági hajlamot társították az ilyesfajta tetoválásokhoz. Ma ennek az ellentéte a jellemző, a kreativitást és a spiritualitást fejezik ki velük.”  – mondja a fotós.

A képein a modellek alapvetően fiatalokból állnak, Leaver kihívásra ösztönzi a nézőket, hogy nézzék meg az arcukat közelről és lássák a személyt.

joe-munroe tetovalt portrek.jpg

Nézzétek meg ti is Leaver merész és szép fotóit!

deryn tetovalt portrek.jpg

forrás: http://www.huffingtonpost.com

Ha tetszett mond el a véleményed vagy kövess minket a Facebookon itt!

Szólj hozzá

fotós portré tetoválás fotográfus